banner offerte

Subsidie asbest verwijderen

P1050030Vanaf 2016 kunnen eigenaren van gebouwen die nog een dak met asbest hebben een subsidie aanvragen om deze te renoveren. De subsidieregeling is in het leven geroepen om sanering te versnellen. Asbestdaken zijn vanaf 2024 verboden.

De subsidie is voor daken van minimaal 35 vierkante meter en kan zowel door huishoudens als bedrijven en instellingen worden aangevraagd. Per vierkante meter wordt er 4,50 euro subsidie gegeven met een maximum van 25.000 euro. Voor de subsidieregeling is 75 miljoen euro beschikbaar tot 2020. Hiermee kan dan meer dan 16 miljoen vierkante meter versneld worden gesaneerd. Voor het jaar 2016 is het subsidiebedrag vastgesteld op tien miljoen euro.

Particulieren en bedrijven kunnen vanaf januari een subsidieaanvraag doen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Een van de voorwaarden bij het toekennen van de subsidie is dat de werkzaamheden door een gecertificeerd bedrijf wordt uitgevoerd. Ander asbestmateriaal dat in gebouwen kan zitten, zoals dakbeschot onder de dakbedekking, wordt niet verboden. Dit materiaal verweert niet onder invloed van de buitenlucht en kan niet vrijkomen.

klik hier voor de subsidieregeling